,

Uge 27 – Fokus og Favoritter

I morgen er det allerede 14 dage siden, at jeg afsluttede mine 15 strålebehandlinger og kunne gå ud af døren på Herlev Hospital for sidste gang. Dermed betyder det også, at effekten af strålerne i morgen er endeligt færdig. De virker i to uger efter den sidste behandling, og har hermed gjort deres arbejdet og har nedbrudt det arvemateriale i cellerne, som de skal. Det er SLUT – FINITO!

Jeg er færdig med den historie, og fremover hedder det mammografi hvert andet år, ligesom alle andre 50plus’ere. Hvert halve år har jeg en samtale med henblik på, hvordan jeg har det med det antihormon, jeg skal tage i de næste fem år (og som jeg har det fint med), og det betragter jeg som en fin service fra hospitalets side. Tænk lige, hvor fantastisk et samfund, vi lever i!

Ude på “den anden side”

Jeg er officielt ude på “den anden side” nu! Jeg har IKKE haft nogle bivirkninger, der er værd at skrive om, en anelse træthed og en mikroskopisk rødmen i huden, har der været, men det er virkelig småting. Det føltes også MEGA godt forleden at ringe og aflyse min sidste tid til hudopfølgning på hospitalet.

Alt er fint og i orden rent fysisk, jeg er sluppet uden mén, og dag for dag kommer hele forløbet længere og længere væk inde i hovedet også. Jeg har besluttet mig for, at det naturligvis skal bearbejdes, og jeg anerkender overfor mig selv, hvor chokerende og forfærdeligt, det har været – men jeg har også bestemt, at den dør så vidt muligt skal lukkes nu. På mange måder står det allerede som nærmest surrealistisk, hvad jeg har været igennem, og det fortoner sig hurtigt.
Jeg kommer ikke til at identificere mig med den tidlige brystkræft, som blev fundet screeningen. Nu er jeg RASK, og jeg ser fremad! ♥

Jeg fortsætter med at styrke krop og sind!

Hvad jeg derimod ikke kommer til at slippe, er hele min ekstra store indsats for at styrke kroppen – og sindet for den sags skyld.
Jeg har vænnet mig til den nye kost, som består af mere grønt, frugt, fuldkorn og fisk – og meget lidt søde sager, alkohol og forarbejdet kød. Der imellem er der mejerivarer og kød fra firbenede dyr, som jeg indtager moderat. Intet er som sådan forbudt, og jeg kan deltage i, og spise, hvad som helst.
Jeg er kommet i gang med at løbe igen, jeg mediterer ind imellem, dyrker nu qi gong stort set dagligt, og så gør jeg meget ud af at arbejde med mine tanker og fortælle mig selv, at jeg er rask, og undgå stress og nyde nuet så meget, jeg kan.

I dag har jeg i øvrigt være til 3 timers yoga og meditation, som bare var så fantastisk! Du kan endda som bevis lige få et lille glimt af mig på denne lille video HER, hvis du vil 🙂

Det sidste, jeg mangler at få bygget på, er noget styrketræning, men det vender jeg snart tilbage med noget mere uddybende om her på bloggen, når jeg i næste uge fortæller om min samtale med Umahro Cadogan.

Måske tænker du, at det lyder en kende fanatisk, men sammen med den forebyggende strålebehandling og medicin, så er det de her ting, der gør mig tryg, og får mig til at komme videre og føle mig helt glad og normal igen, og kunne se frem uden at skulle leve i angst for, at det en dag skal komme igen. Jeg har det bare godt med at handle på tingene og gøre, hvad jeg kan selv.

Håranalyse og i gang med kosttilskud igen

Det nyeste nye er, at man skal undgå antioxidanter (herunder ekstra C-vitamin), så længe man er i behandling. Så jeg har kun taget multivitamin, D-vitamin og kalk, som hospitalet anbefalede under strålebehandlingen.  Kalk og D skal jeg faktisk tage, fordi jeg er i antihormonbehandling, så overvej det, hvis du er i eller efter overgangsalderen!

Men nu er det jo slut for mig, jeg er “løsladt”, og jeg kan tage ALT, det jeg vil, igen. Jeg er tilhænger af kosttilskud, er normalt aldrig syg, og jeg har straks fået suppleret med de uundværlige omega 3 fiskeoliekapsler, ekstra B, C, og D. Og også ekstra Magnesium både som olie og i tabletform.

For, at det ikke skal være totalt random, hvad jeg tager, har jeg i lørdags fået lavet en håranalyse. Der trækkes 4 hårstrå ud, som puttes i en maskine, som kort tid efter leverer en analyse over de områder, man kan optimere på inden for bl.a. vitaminer, mineraler og aminosyrer. Men også kost og toxiner, stråling og andre ting. (jeg fik det lavet hos Helsehuset Namaste i Lyngby, men det kan fås flere steder).

Jeg var kun lidt lav på D, som jeg ellers tager, og et par forskellige B-vitaminer, samt Omega 3. Det bliver let dækket, nu hvor jeg tager flere kosttilskud igen.
På mineraler var det kun Bor, der bonede ud som en mangel. Hvem tænker lige på Bor? Men det er altså vigtigt i forhold til optagelsen af calcium, så det giver mening alt sammen.
Bor er ikke så let at finde som rent kosttilskud her i Danmark, men jeg er nu gået over til en multivitamin fra Biorto, hvor det er i. Den indeholder i øvrigt også Selen, som er uhyre vigtigt, og som mange danskere har for lidt af.

 

Kosttilskud med bor

 

Nu gik der kost og vitaminer i søndagsindlægget, men vi iler straks videre……….

 

TIP: Yndlingstop på tilbud!

Jeg vil bare lige give det her lille tip videre, hvis du mangler en lækker top til at have inden under, eller som sommertop her i varmen. Måske til at titte ud under en jakke.
Jeg er vild med denne, Pallya fra Six Ames, som jeg har købt til under halv pris på webshoppen Shiny.dk. Den er stadig tilbage i offwhite.

Six Ames top

 

Ugens beautyfavorit!

Ugens beautyfavorit er en renseolie fra Boscia, der er et nyt mærke for mig, der har fokus på spændende kombinationer af planteingredienser og virksomme produkter.
Jeg har fået deres MakeUp-BreakUp Cleansing Oil til test – jeg elsker jo renseolier og i øvrigt også dobbeltrens – og den er virkelig lækker.
Udover at fjerne makeup effektivt, har den også en anti-age og fugtgivende egenskab – og en dobbeltrensende effekt i sig selv.
Renseolien fra Boscia indeholder spændende ingredienser som hyben, grøn te, avocado og olivenolie og så dufter den som en drøm.

Det er som jeg altid siger, super dumt ikke at vælge et renseprodukt, der virkelig kan og giver noget, når man nu er i gang!
Boscia fås hos Sephora (reklamelink)

Inspirerende Tom Jones!

Jeg vil slutte søndagsindlægget af med et billede fra en forrygende koncert med Tom Jones i Tivoli i fredags! Udover, at musikerne og koncerten var i top, så er det da bare inspirerende og livsbekræftende i sig selv, at manden er 79 år og stadig har en kæmpe stemme, er en flot mand med en enorm udstråling, glæde og energi – og en ægte elegantier.

Tom Jones Tivoli

Rigtig god uge!

♥♥♥♥♥

1 svar
 1. Tina
  Tina siger:

  God aften Jeanette,
  det lyder ikke fanatisk at du passer på hele dig!
  Bor vil jeg lige tjekke op på – tak for info 🙂
  En god juli ønskes du herfra 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.