Jeg er holdt op med at gå med ur!

Mit liv under Coronaen. Jeg skal ikke nå noget, har kun få aftaler - og går i øvrigt hovedsageligt rundt i joggingtøj og varmt overtøj! 

Det slog mig i dag, at jeg er holdt op med at gå med ur! Ret sigende for det den måde, som mit liv er blevet under Coronaen. Jeg skal ikke nå noget, har kun få aftaler – og går i øvrigt hovedsageligt rundt i joggingtøj og varmt overtøj! 

Nu, hvor vi nærmer os 1-året for Coronaens hærgen og livet med restriktioner, så oplever både jeg – og andre, jeg taler med – at nedlukningen for alvor begynder at ramme os. Følelsen af at være begrænset sniger sig ind under huden sammen med et stigende behov for impulser, oplevelser og et socialt liv.

Her kan du læse lidt om, hvad jeg gør her i min ur-løse tid.

Jeg synes selv, jeg har haft en kæmpe ja-hat på hele vejen igennem Coronakrisen – og har det for så vidt stadigvæk, selvom jeg mærker nedlukningen mere.
Men tingene er, som de ér, og vi må få det bedste ud af dem!

Der er masser af ting, vi ikke kan, men det kan måske give rum til nogle andre og nye ting? Og i alt fald kan du mærke, hvad du savner allermest og ønsker at prioritere højest, når verden igen bliver normal.

Jeg tænker på, hvor heldig, jeg er!

Jeg er meget bevidst om, at jeg hører til de heldige, der hverken må bære samfundsnedlukningen økonomisk, er ensom eller syg, må jonglere med job og hjemmeskoling eller på anden måde er belastet af situationen.

Jeg føler i den grad med alle de selvstændige, som må betale prisen for den her nedlukning. De fleste af os kender nok en eller flere, som ikke får dækket sin løn, men tværtimod måske stifter gæld, for at komme igennem denne her tid. For nogle er det et spørgsmål om at få mad på bordet. Det er ikke rimeligt! Så lad os støtte, hvor vi kan.

 

Jeg er privilegeret i forhold til så mange andre, som lige nu står i en svær situation. Jeg har “bare” en begrænset – og mere og mere langsom hverdag – som jeg ikke kan klage over, og som jeg får det bedste ud af!

I stedet for at fokusere på det, jeg mangler, så glæder jeg mig over alt det, jeg har. Jeg har en dejlig mand at være sammen med, en lille skøn hund, bor fantastisk i naturskønne omgivelser, har familie og venner, som jeg kan se med afstand, en blog, som jeg elsker at skrive (selvom inspirationen er lidt mere begrænset for tiden), et spændende studie – og i øvrigt masser at tage mig til. Jeg benytter fx noget af den ekstra tid på at forsøge at lære at spille guitar (det lyder ikke kønt, men det går fremad 🙂 ).

Øver guitarspil under Coronaen

Som cand. psyk. Katrine Sværke skriver i sit glimrende gæsteindlæg Sådan bevarer du dit mentale helbred under Corona-krisen, så er det konstruktivt at dvæle ved netop de bekymringer, vi kan gøre noget ved – dét, vi kan kontrollere. Hvordan vi fx kan få en god dagligdag til at fungere, eller hvordan vi kan hjælpe andre, der er mere udsatte end os selv.
Først og fremmest kan vi nemlig kontrollere vores adfærd. Hvordan vi vil være, og hvad vi vil stå for, i en svær tid, som vi står i nu.

 

Mine aktiviteter – og prioriteter – lige nu!

Det er ganske kendt, at jo mindre travlt, man har, jo mindre når man! Jeg synes ind imellem, at jeg ikke når noget, selvom jeg har oceaner af tid til min rådighed. Men jeg prøver virkelig at lade være med at klandre mig selv og bruger tiden her på at lære at lade være med at stille så store krav til mig selv. Læs evt. indlægget Sårbar – find friheden i det uperfekte.

Jeg konstaterede, som sagt, at jeg ikke længere får taget ur på. Jeg går heller ikke med ringe, har droppe neglelakken, iklæder mig blødt, behageligt og varmt tøj. Håret lever nogenlunde sit eget liv – og jeg har alligevel hue på – jeg går ikke med taske, men propper lommerne, når jeg fx skal ud og handle.
Det er koldt og jeg skal jo ingenting. Men jeg tror nu alligevel snart, jeg får lyst til et oppe mig lidt igen. Jeg elsker at være afslappet og ude i naturen – men jeg savner også at have en anledning til at se lidt pæn ud ind imellem.

Is på Bellevue strand.

Viola på dagens gåtur

Til gengæld spiser jeg masser af sund mad, går lange ture – min hovedaktivitet lige nu – prøver jævnligt at få lavet qi gong og lidt styrkeøvelser. Og så har jeg lige meldt mig til online yoga hos min veninde Malene. Det er en win-win, hvor jeg støtter hende og kan komme i gang med yoga, som er noget af det, jeg virkelig mangler.

Noget af det allerbedste for mig i denne tid er mine gåturs-aftaler med venner og veninder. Det er blevet den sociale platform sammen med telefonsamtaler og kontakt via de sociale medier. Derudover har vi prioriteret at besøge vores forældre, hvilket også er dejligt.
Midt i det hele, så nyder jeg at have mere tid og færre faste aftaler. Mere plads til spontanitet. Det vil jeg forsøge at tage med mig videre.

Jeg er lige nu ved at læse denne her fantastiske  og ekstremt velskrevne bog om parforhold af Amanda Lagoni. Jeg skal nok vende tilbage med mere om den her på bloggen inden længe!

 

Det giver ny energi at udrette noget!

Dagene under Coronaen kan for mange af os hurtigt blive meget ens. Verden er indskrænket og måske en smule kedelig, og motivationen til at foretage sig noget, kan være svær at finde. Det kan jo bare udskydes til i morgen!

Men sagen er, at det giver en god følelse og ny energi at få udrettet noget. Bare en lille ting hver dag.
Om det så er at rede sengen, lave et lille gymnastikprogram, gå en tur eller rydde op i en skuffe.

I dag var vi ude og fjerne blade, som havde hobet sig op udenfor, og som længe havde irriteret mig – og det føles så godt at have udrettet noget.
Jeg har også været igennem samtlige skabe og skuffer, til stor tilfredsstillelse 🙂

I den kommende tid har jeg tænkt mig at bryde langsommeligheden en lille smule og blive lidt mere struktureret og effektiv med de ting, jeg virkelig har lyst til: motion, læsning, Qland, guitarspil – og jeg har faktisk også lyst til at bruge noget tid på mine malerier.

Jeg keder mig bestemt ikke, men situationen kan i sig selv æde energien. Særligt, når vi fokuserer på det negative og begrænsningerne. I stedet må vi, når det nu ikke kan være anderledes, se mulighederne.

Det her savner jeg!

Nedlukningen kan også være en god anledning til virkelig at mærke, hvad der betyder noget. Til at mærke, hvad vi virkelig savner og tage prioriteringen med os – og glæde os – når verden igen åbner. For det SKAL den bare…snart.

Her er, hvad jeg savner mest – i prioriteret rækkefølge:

– at kunne være sammen med familie og venner omkring et bord
– at dyrke yoga og mærke energien sammen med andre
– i det hele taget at være i nærhed af andre uden at være bange
– at tage på Louisiana og andre kultursteder
– at gå på restaurant, café og i de små butikker
– at kunne tage på ferie

Derudover, så er der 11 dage til vores Kobberbryllup, som jo på dagen løber lidt ud i sandet. Men jeg glæder mig til at vi tager revanche med en fest til sommer ♥

6 replies
 1. Janet
  Janet siger:

  Coronalivet udformer sig lige nøjagtigt som du beskriver, når man som jeg også er hjemmearbejdende👍Her er det flyglet der øves på igen – og kropsøvelserne foregår via div YogaApps plus TV-morgentræning. Ur har jeg aldrig gået med, så jeg er vant til at være tidsløs. Hunden orker faktisk snart ikke flere gåture, for dem er der mange af. Det er blevet mit sociale liv – snakken med hundeluftere, der ligeledes hungrer efter snik snak og lidt selskab udefra. Uhh hvor jeg længes efter normaltider, museumsbesøg og sikre tider.😉☀️

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Janet,
   Tak for din kommentar. Dejligt at få et kig ind i det liv også med gåture, hundeluftning osv. Hvor skønt, at du spiller klaver!
   Jeg synes, det gør godt at mærke, hvordan andre har det i denne tid, hvor vi jo snart alle er ved at være udfordrede. Mon ikke det, at vi snart går ind i 2. år, er med til at øge presset og følelsen af trummerum?
   KH Jeanette

   Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Tina,
   Tusind tak – ja, det er mærkeligt, at det nærmer sig i denne tid, hvor vi ikke må være sammen med andre. Men, sådan er det – andre har større ofre, de må bringe.

   Rigtig god weekend til dig.
   KH Jeanette

   Svar
 2. Katharina Busk
  Katharina Busk siger:

  Hvor er det godt skrevet,- kunne lige så godt være mig du beskrev 😉 afslapnings tøj, hår er hår og på med strik huen når de daglige gåture nydes.. skabe bliver endevendt og der smides ud, haven bliver ekstra forkælet på denne tid, telefon er blevet til facetime med familie og venner, spagettiretten øvet til masterchefplan, kreativiteten er blomstret og bedst af alt,- vi ser på hinanden, smiler og hilser når vi traver skove og strande tynde.. Jeg krydser alt for at vi alle snart kan vende tilbage til en normal hverdag og at vi bruger vores erfaringer og oplevelser i fremtiden 🤞🏻🙏🏻

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Katharina,
   Tusind tak for din kommentar.
   Det gør mig altid så glad med feedback – og at høre, hvad I andre tænker, som er så søde at læse med herinde! Og så er det ikke mindst rart at vide, at det, jeg giver udtryk for vinder genklang. Vi er ikke alene! Så skønne ting, du også får ud af denne tid – kreativitet, omhyggelighed, naturen og en ny kontakt med andre.
   Ja, enig lad os krydse fingre for en snarlig genåbning – og så ellers tage de gode ting med os ❤️

   Kærlige hilsner
   Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.