,

Sådan praktiserer jeg taknemmelighed!

Som jeg skrev sidste søndag, kan det ikke siges ofte nok, at vi skal huske glæden og taknemmeligheden. Det kommer hurtigt til at lyde som en kliche og noget, man meget let kan glemme igen i hverdagen. Når vi ikke lige har sygdom eller andre kritiske situationer inde på livet, så glemmer vi nok alt for ofte at påskønne alt det, vi har at være taknemmelige over.

Jeg har ikke desto mindre i de sidste 4 år løbende praktiseret taknemmelig bl.a. på den måde, at jeg har en lille bog i min natbordsskuffe, hvor jeg noterer min taknemmeligheder – og i øvrigt også mine ønsker. I perioder hver dag, og i andre ikke helt så ofte. Efterhånden har jeg vænnet mig til en tankegang, hvor jeg har mine taknemmeligheder og ønsker præsent. Det giver rum for eftertanke og reflektion, for positive tanker, og for at fokusere på de ting, der virkelig betyder noget. Og der er altid noget at være taknemmelig for!

Det er noget, som jeg kun kan anbefale at prøve at gøre, hvis du ikke allerede gør det eller har forsøgt.
Desuden har jeg en stærk tro på, at de ting, vi tænker og udsender har betydning for, hvad der sker i vores liv – det kan du fx læse mere om i min anmeldelse af Rikke Hertz nye bog tidligere på ugen.

Min mor er hjemme og i bedring

Efter at have været i chok, og have været bange og ked af det, har jeg lige nu ekstra meget at glæde mig over. Jeg er mest af alt bare fyldt op af en dyb taknemmelig for, at min mor nu er i fremgang hver eneste dag efter den blodprop i hjernen, hun blev ramt af for snart to uger siden. og som jeg fortalte om sidste søndag

Jeg er taknemmelig for, at hun stille og roligt nu taler næsten normalt, og at der hver dag er en lille forbedring i signalerne ned til hendes ene arm og ben, så de nok skal komme til at fungere rigtigt igen. At hun er helt sig selv mentalt. At hun er kommet hjem fra sygehuset – endda på deres 54 års bryllupsdag i torsdags – og at hun og min far sammen takler udfordringerne fantastisk. At vi har et system, der fungerer og støtter med hjælp i hjemmet og genoptræning. Det glæder mig at se alt den støtte og opbakning, min mor får fra både familie og andre omkring hende, og at hun ikke mindst selv er i stand til at tage det hele med godt humør. Trods det forfærdelige, der er sket, så er hele familien trådt i karakter og får det bedste ud af situationen, og værdsætter, at vi har hinanden endnu mere.

Jeg værdsætter nuet mere

Med både min egen, og nu også min mors sygdom, tænker jeg mest af alt på, at vi har været utroligt heldige. Begge dele har medført en forandring, som jeg tror aldrig kommer til at ændre sig: Jeg føler mig mere tilstede i nuet, og jeg værdsætter det langt, langt mere. Det handler først og fremmest om at være og om at have det godt.

Taknemmelighed

Taknemmelighed gavner os på mange fronter

At praktisere taknemmelighed er på ingen måder bare noget alternativt pjat (hvis nogen skulle tænke sådan). Der forskes seriøst i områdets positive effekter, og det kobles sammen med både fx større lykke og tilfredshed, bedre helbred og større empati. Sagt lidt firkantet, kan man påstå, at:

det er ikke lykkelige mennesker, der er taknemmelige – det er taknemmelige mennesker, der er lykkelige!

 

At komme godt igennem dårlige tider kan senere vendes til det positive, at man værdsætter sit liv, og de ting, man kan, langt mere. Er man så heldig at komme godt ud på den anden side, som jeg har gjort, og som min mor er på vej til, kan man vælge at se det som en gave og bære det med sig som en påmindelse om, hvor godt, vi har det.
Jeg nyder nu, som aldrig før, de små glæder. Jeg trækker vejret helt ned i maven, føler mig mere nærværende, nyder naturen og sætter generelt større pris på alt det, jeg har.

Efterår i Dyrehaven

Lige nu nyder jeg det smukke efterår på mine mange ture i Dyrehaven.

 

Prøv eventuelt i aften, før du skal sove at tænke på tre, fire, fem ting, du er taknemmelig for! Måske vil du skrive dine taknemmeligheder ned. Prøv også at tænke på, hvad du godt kunne tænke dig, at der var fokus på, eller skulle ske, i dit liv i den kommende tid. Måske i morgen eller i den næste uge. Og se, hvad der sker ♥

 

1 svar
 1. Tina
  Tina siger:

  God formiddag Jeanette 🙂
  Sikke et smukt indlæg og et smukt taknemmeligheds citat 🙂
  Dejligt at høre både med din mor og du, at hjælpen virker, at I tager det flot og klarer jer så godt igennem frygtelige forløb.
  Din mors raske side i den gode hjernehalvdel skal bare trænes og trænes, så den kan tage over for den ramte side.
  Tillykke med dine forældres bryllupsdag 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.